vineri, 7 martie 2008

LA MULŢI ANI, FEMEIE!

Pentru că mâine este ziua noastră, m-am gândit să "dau o fugă" la începuturi, la momentul în care Dumnezeu a făcut femeia. Răsfoind o carte scrisă pentru femei, am găsit un răspuns la două întrebări: De ce le-a creat Dumnezeu pe femei? şi Care este scopul şi misiunea Lui pentru viaţa noastră?
"În Facere 2, 18, găsim prima şi cea mai clară declaraţie referitoare la motivul pentru care Dumnezeu a creat femeia: "Domnul Dumnezeu a zis: Nu este bine ca omul să fie singur! Să-i facem ajutor potrivit pentru el!"
Acesta este răspunsul - Dumnezeu a creat femeia pentru ca să fie un ajutor pentru bărbat, să-l completeze, să fie potrivită pentru nevoile lui. Viaţa ei trebuia să aibă în centrul ei viaţa lui. Ea a fost creată din bărbat, pentru bărbat, şi a fost darul lui Dumnezeu pentru bărbat. Relaţia ei cu soţul ei a fost prima şi cea mai importantă sferă în cadrul căreia trebuia să se mişte şi să slujească. Soţul ei era responsabil să lucreze şi să se îngrijească de nevoile materiale. Ea trebuia să fie ajutorul şi tovarăşa lui în reflectarea chipului lui Dumnezeu, stăpânind pământul şi dând naştere unei generaţii de oameni după voia lui Dumnezeu. Împreună, ei trebuia să populeze pământul cu generaţii de bărbaţi şi femei care să-L iubească pe Dumnezeu şi care să încerce să împlinească scopul Lui pentru lumea aceasta.
Femeia a fost creată şi înzestrată într-un mod unic - psihologic, emoţional, mintal şi spiritual - de Creator pentru ca să poarte şi să hrănească viaţa. În multe feluri, ea a fost dăruită cu capacitatea de a aduce viaţă, frumuseţe, bogăţie, împlinire, graţie şi bucurie în cadrul familiei. Nu există o măsură mai mare pentru valoare şi succesul ei de femeie decât gradul în care slujeşte ca inima casei." ( Minciuni pe care le cred femeile, de Nancy Leigh DeMoss)
Fie ca toate femeile din lume să ducă la îndeplinire planul lui Dumnezeu şi să se bucure de linişte într-un cămin fericit!
La mulţi ani!

2 comentarii:

Elena spunea...

La multi ani si tie, si o primavara frumoasa!:) Multumesc pentru ca am ce citi si aici, pe blogul tau!
Si pentru ca maine incepe Postul Mare, inchei cu "Post usor si cu folos!"

Unknown spunea...

ziua femeii crestine nu este 8 martie ci in Duminica a treia dupa Invierea Domnului, Ziua Femeilor Mironosite. nu o spun cu rautate, ci pentru ca am inteles din paginile blogului tau ca esti o femeie crestina. (8 martie a fost hotarata de masoni)